Želite li primati razne novosti na hrvatskom ili engleskom jeziku (izaberite) putem mejla
pošaljite nam svoju mejling adresu na:

zbs@zivotbezstresa.com


 VIKEND BORAVIŠNI TEČAJ U HOTELU „ GRAD MLADIH „
Granešina b.b., 10040 Zagreb

 Od 17.06.2011. (petak) do 19.06.2011. (nedjelja)

 TEMA TEČAJA: YOGA TERAPIJA

 

Od 17.06.2011. (petak) do 19.06.2011. (nedjelja) održati će se  vikend boravišni tečaj u hotelu „GRAD MLADIH“, Granešina b.b., 10040 Zagreb

Osim intenzivnog programa transcendentalne meditacije tećaj će biti posvećen dubljem razumijevanju osobnih iskustava temeljem Maharishijevih predavanja i usavršavanju yoga položaja, yoga vježbi za kralježnicu i yoga disanja. Glavna tema tečaja je primjena terapijske yoge za uspostavljanje uravnoteženosti psiho-fiziološkog sustava. 

 Ukupna naknada za tečaj koja uključuje 2 puna pansiona (poćinje se s većerom u petak i završava ručkom u nedjelju) iznosi 700,00 kn. Akontacija od 200,00 kuna plaća se voditelju tećaja kao prijava za tečaj a preostali iznos od 500,00 kn po dolasku na tečaj. Dolazak na mjesto tečaja je u petak od 16,00 sati pa nadalje. Hotel je smješten u okruženju zelenila, tišine i čistog zraka. Smještaj je u dvokrevetnim sobama, svaka soba ima kupaonicu. Hrana je vegetarijanska i pripremljena od iskusnih kuhara.

 Molim Vas da se što prije prijavite za tečaj uplatom akontacije od 200,00 kn (jedino ako ste potpuno sigurni da ćete pohađati tečaj) jer je obzirom na mogućnosti smještaja broj učesnika ogranićen. Prijavite se Jadranku Miklecu na tel: 01 2980663 ili mob: 0959147314, e-mail: jadranko.miklec@zg.t-com.hr    

 Voditelj tečaja je Jadranko Miklec učitelj Yoge, tehnike TM i Maharishijeve vedske znanosti.

 


TEČAJ ZA UČITELJE ZNANOSTI VEDSKE YOGE

 U HOTELU „KORINJAK“, IŽ

Od 28.05.2011. (subota) do 04.06.2011. (subota)

 TEMA TEČAJA: AYURVEDA I YOGA TERAPIJA – IZUČAVANJE NAČELA I NJIHOVA PRAKTIČNA PRIMJENA

 

 Od 28.05.2011. (subota) do 04.06.2011. (subota) održati će se tečaj za učitelje znanosti vedske yoge u HOTELU „KORINJAK“, IŽ. Okružen je prekrasnom prirodom i tišinom. Sve o hotelu saznajte na: www.korinjak.hr

 Cijena punog pansiona za tjedan dana iznosi 250,00 Eura. Svi učesnici tečaja biti će smješteni u udobnim jednokrevetnim sobama. Naknada za tečaj iznosi 200,00 Eura. U naknadi za tečaj su ukljućeni i svi pisani materjali vezani uz tečaj. Za vježbe ćemo koristiti  dvoranu u sklopu hotela stoga je nužno da svi učesnici tečaja borave u hotelu. Tečaj je po standardu od 600 sati i verificiran je od European Yoga Federation, te će po završetku svi polaznici dobiti certifikat od DŠR „SUNCE“; EUROPEAN YOGA FEDERATION I WORLD MOVEMENT FOR YOGA AND AYURVEDA.

 Posebnost ovog tečaja je da će polaznici tijekom tečaja također učiti recitirati Maharishi Patanjali yoga sutre III poglavlje, primjenjivati drevnu vedsku znanost marma terapije, učiti napredniji program vježbi asana i pranayame, te usavršavati primjenu Ayurvedske i Yoga terapije. Svi koji su do sada sudjelovali na nekom od mojih boravišnih ili vikend tečajeva vezano uz yogu, priznati će im se do sada pohađani sati predavanja i vježbe yoge.

 Pozivam Vas na sudjelovanje u programima ZNANOSTI VEDSKE YOGE i veselim se druženju s Vama. Molim Vas da o navedenim programima upoznate i svoje prijatelje. Prijavite se Jadranku Miklecu na tel: 01 2980663 ili mob: 0959147314, e-mail: jadranko.miklec@zg.t-com.hr   

 Tečaj provodi Jadranko Miklec: učitelj Znanosti vedske voge, Maharishijeve vedske znanosti i transcendentalne meditacije, međunarodni glavni tajnik Svjetske Akademije za Ayurvedu iz Indije i Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za ljekovito bilje).

 


KAYA KALPA - YOGA POMLAĐIVANJA

 HOTEL „KORINJAK“, IŽ

OD 2 DO 9 SRPNJA 2011

 

KAYA KALPA - YOGA POMLAĐIVANJA

 Kaya znaći tijelo a Kalpa označava vremenski ciklus. Kaya Kalpa se odnosi na pomlađivanje i vraćanje vitalnosti tijelu. Svaki dah nas podsjeća DA smo MI djeca besmrtnosti (mantra SO HAM) , stvoreni na sliku Božju. Kaya Kalpa uklanja uzrok bolesti. Bolesti su prepreka za prosvjetljenje i dugovječnost.

 Učesnici tečaja će tijekom dvosatnih svakodnevnih sastanaka vježbati jedinstvene yoga vježbe za tijelo, dah i duh kako bi potakli procese regeneracije i pomlađivanja organizma. Također će biti objašnjen i program prehrane i dnevne rutine koji će nadalje podržati promjene ostvarene tijekom tečaja. Naknada za tečaj iznosi 100,00 Eura za tjedan dana. Naknada za tečaj ne uključuje troškove smještaja i hrane. 

 VODITELJ TEČAJA

 Tečaj provodi Jadranko Miklec: učitelj Znanosti vedske voge, Maharishijeve vedske znanosti i transcendentalne meditacije, međunarodni glavni tajnik Svjetske Akademije za Ayurvedu iz Indije i Vanaushadi Bhishagacharya (stručnjak za ljekovito bilje).

  PRIJAVA

 Prijavu za tečaj s kratkim opisom Vašeg psiho-fizičkog stanja pošaljite na e-mail: jadranko.miklec@zg.t-com.hr; tel: 0959147314; 01/2980663

Prijavu za smještaj u hotelu „Korinjak“ pošaljite na e-mail: sevlahov@inet.hr; tel: 0911572882; 023/277064

 Sve o hotelu saznajte na: www.korinjak.hr

 


 

Suvremene izvedbene umjetnosti: Ciklus 1

vas poziva u

Galeriju Kranjčar, Kaptol 26, Zagreb

na

  Bharatanatyam recital u izvedbi Maje Drobac

 u

srijedu 3. lipnja u 21 sat

Bharatanatyam, najpopularniji klasični ples Indije, univerzalno je prihvaćen kao istančana ekspresija Indijske kulture. Kao ritualna umjetnost, njegova intimna veza sa hramom zrcali neprimjetne osjećaje poklonika i reflektira nutrinu Hindske kulture.

Jedan je od najljepših, najsuptilnijih i najotmjenijih plesnih formi u svijetu, a izvodi se ruku uz ruku s najdelikatnijim nijansama glazbenih djela, ili umjetničkih pjesama, služeći se tijelom kao vozilom ekspresije. U sebi reflektira principe zapisane u Natyashastri te je kao takav preživio u Indiji kroz sve njezine raznolike i veličanstvene forme i raspoloženja, koje je sakupio u sebe tijekom mnogih stoljeća.

Plesna umjetnica Maja Drobac studirala je Bharatanatyam u Kerali, na Bhaskara College of Fine Arts (gurui: Sri Hemanth Kumar, Smt. Vijayalakshmi Hemanth Kumar, Smt. P.P. Govinda i Smt. Jisha Govinda), te je član Nupura škole u Bangaloreu (Karnataka) i učenica Gurua Smt. Lalithe Srinivasan koja pripada Maysurskom stilu. Maja svira Mrdangam (klasični Indijski bubanj) pod vodstvom gurua Sri Chaluvaraju, a diplomirala je na akademiji suvremenog plesa u Amsterdamu.

 Dobrodošl


AJURVEDSKE KONZULTACIJE U STUDENOM

 

  U Zagreb ponovo dolazi Vaš ayurvedski liječnik dr. Suresh Swarnapuri,

 koji će  od 18. do 24. STUDENOG

 obavljati konzultacije i pulsnu dijagnozu u holističkom centru Ganeš.

  Radujemo se Vašem dolasku i bit će nam zadovoljstvo odgovoriti na sva Vaša pitanja u centru u ZAGREBU, Zvonimirova 2 ili na tel. 01 4638 993

 Osoblje holističkog centra Ganeš


TEČAJ ZNANJA O GRADNJI U SKLADU S
PRIRODNIM ZAKONIMA:

VASTU  VIDYA

  Svi smo tijekom života primijetili da se u nekim prostorima osjećamo odlično, u drugima osrednje a iz trećih bismo što prije pobjegli. Svi znamo za kuće u kojima se desetljećima ne rađaju djeca ili u kojima vrvi od bolesnika, osiromašenih ljudi, nesretnih sudbina... A koliko puta nam se oteo uzdah kada smo, prolazeći pored neke krasne kuće dobrostojeće i sretne obitelji pomislili: Zašto ja to nemam? Sjećate li se obitelji ili pojedinaca kojima je sretno krenulo tek kada su se preselili u drugu kuću ili stan ili ih je baš tada zadesila neka nevolja?

 Da li vam je poznato da u Americi (i drugdje) postoje (i drvene) vastu kuće koje nisu izgorjele u velikim požarima u Kaliforniji prije 4 godine premda su oko njih plamtjeli požari koji su progutali tisuće kuća? Znate li da u Europi i Americi postoje tvrtke koje grade 'Fortune Creating Homes'? Tvrtke koje grade kuće za stvaranje sreće za razliku od suvremene arhitekture koja je prečesto uzrokom 'building sick syndrome' – sindroma bolesne  kuće.

 To pradavno znanje o savršenoj gradnji – gradnji u skladu s prirodnim zakonima – grana je vedskoga znanja sačuvanoga u Indiji u tradiciji sthapatyavede ili Vastu vidya-e. Postoje hramovi u Indiji kojima se ni tornjić na vrhu nije zaljuljao premda su brojni potresi tisućama godina rušili okolne kuće? Premda je počelo zamirati i u Indiji tijekom više stoljeća, zadnjih par desetaka godina to se znanje naglo širi Zapadom u vrhunskoj formi obnovljeno pod vodstvom Mahariši Maheš Yogija. No, ovom prigodom pozivamo vas na tečaj kojega je strukturirao Nijemac, koji je diplomirao i doktorirao na nekoliko vedskih univerziteta u Indiji te educirao i više stručnjaka za Vastu u Hrvatskoj.

 Veliko nam je zadovoljstvo oglasiti novi tečaj Vastua! Tečaj koji iz temelja može promijeniti vaš život nabolje, jer kuća u kojoj živimo uzrok je našemu sretnom ili nesretnom životu – naša ju je karma – sudbina, kreirala ali s novom kućom možemo stvoriti novu, sretnu ili još sretniju sudbinu!

 Tečaj o Vastuu kojega vodi Ignac Peras održat će se s mogućim početkom u dva vikenda

 S početkom 26. srpnja ili 2. kolovoza s ukupno 15 sati predavanja te poklonjenom potrebnom opremom (skripta, kompas itd.). 

 Tečaj se sastoji od 4 dijela tijekom 4 vikenda (ne slijede vikend za vikendom). Nakon prvoga od 4 dijela slijedi kraća praksa, zatim tečaj đotiša (vedska astrologija neophodna za vastu a vodi ju suradnik Ignaca Perasa). Potom slijede još dva nastavka o Vastuu i steći ćete znanje koje vas osposobljava da pomognete i sebi i drugima krenuti u sretniji život!

Cijena tri dijela tečaja o Vastuu je 800,oo kn po vikendu a Đotiš vikenda 600,oo. Plaćanje je moguće u još manjim ratama.

 

Organizator i kontakt osoba dr. Zora Maštrović:

mastrovic.zora@zg.t-com.hr

Tel/fax: +385-1-4810 953

GSM: 095 860 9697

ili  092 2007 347


 

HIMALAJSKI YOGI MAHARISHI SWAMI DEV MURTI

 GOSTOVANJE U HRVATSKOJ

 Maharishi Swami Dev Murti je počeo vježbati jogu od svoje treće godine. Roditelji su mu bili učitelji joge i njegova obitelj je generacijama podučavala nereligijsku jogu u joga školi u podnožju Himalaja. Tamo bi svraćali veliki himalajski majstori joge koji bi Swami Dev Murtija kao dijete od 5 godina vodili u pećine Himalaja i tamo ga podučavali tajnama joga učenja. Do 25 godina života Maharishi Swami Dev Murti je ovladao s preko 50 različitih sustava joge, izučavao Sanskrt i Vede te postao doktorom Ajurvede, naturopatije i drugih sustava prirodnog liječenja. Nakon toga je duže vremena proveo sam, živući u pećini na snježnim vrhovima Himalaja odjeven samo u tigrovu kožu. Ovladao je u potpunosti duhom i tijelom te je posjedovao nadljudske sposobnosti koje je povremeno prikazivao u javnosti kako bi potaknuo interes ljudi za vježbanje joge. Mogao je naprimjer zubima vući kamion težak 20 tona, sa svakom rukom držati po četiri automobila koji bi punim gasom pokušavali krenuti, podići snagom volje svu kosu na svojoj glavi da stoji potpuno okomito, preko njegovih grudi bi prelazio parni valjak, a i demonstrirao je iscjeljivanje raznih oboljenja. Tisućama ljudi je pomogao povratiti zdravlje a bio je učitelj i Jawaharalu Nehruu i Indiri Gandhi.  

Maharishi Swami Dev Murtija je njegov učitelj Yatiji Maharaj (koji je živio oko 140 godina) 1958. godine poslao u svijet da proširi učenje medicinske joge izvan granica Indije. Na put u Europu krenuo je pješice i tijekom putovanja se u svakoj zemlji nakratko zaustavljao. Zemljama kojima bi prolazio dočekivale su ga tisuće ljudi. Vježbe za kralježnicu, koje je sustavno razradio, rezultat su njegovog dugogodišnjeg izučavanja potreba suvremenog čovjeka i pružaju rezultate već pri 7- minutnom svakodnevnom vježbanju. Svojim aktivnostima sponzorirao je gradnju škola i bolnica prirodne medicine u Indiji.

Demonstrirao je neke psihičke moći poput viđenja budućih događaja, zalagao se za pomirenje svih vjera svijeta i izbjegavanje ratnih sukoba, a u Indiji ima status živuće legende. Najveći je živući znalac misterija Veda,  a dovoljno je upoznat i sa zapadnom znanošću da može svoja znanja formulirati da budu jasna i onima koji nisu upoznati s tim prastarim učenjima.

U pratnji Maharishi Swami Dev Murtija dolazi i njegov učenik Kumar Chitranjan koji je stručnjak terapijske yoge, akupresure, naturopatije, travarstva, lambika yoge i kundalini yoge.  

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj održati će predavanja i vježbe o izvornoj Himalajskoj yogi, te vježbe za kralježnicu na slijedećim lokacijama:

  1. Zagreb, Hercegovačka 111, MS „Stjepan Radić“ od 30 svibnja  do 1 lipnja: petak 30 svibanj od 17,00 do 200,00 sati; subota 31 svibanj od 17,00 do 21,00 sati; nedjelja 1 lipanj od 10,00 do 14,00 sati. Donacija za vikend seminar iznosi 500,00 kuna.                                  

          

  1. Hotel „Korinjak“ na Ižu od 28 lipnja do 05 srpnja 2008 godine. Donacija za seminar iznosi 700,00 kuna a za troškove smještaja i hrane u hotelu „Korinjak“ informirajte se na www.korinjak

 

Jadranko Miklec

tel: 01 2980663; mobitel: 091 2980663

e-mail: jadranko.miklec@zg.t-com.hr

 

 

POČETNA
STRANICA